Venezuela 2007, Isla Margarita

Isla Margarita är den största av de 72 öarna i Venezuelas arkipelag och ligger cirka två timmars båtresa utanför Venezuelas kust. Isla Margarita hör tillsammans med systeröarna Coche och Cubagua till Nueva Esparta, en av Venezuelas tjugotre delstater Ön består av två halvöar som är sammanbundna av en smal strandremsa och ett mangroveträsk som bildar Laguna de la Restinga nationalpark. Isla Margarita är ca 78 km lång och ca 20 km bred på det bredaste stället. Klimatet är soligt och torrt och temperaturen pendlar mellan 24 och 37 grader.Macanao, halvön i väster, har en bergskedja som går från öst till väst. Den högsta toppen når 760 meter över havet och heter Pico de Macanao. Flera mindre bergskedjor sträcker sig ut från den i nord-sydlig riktning med djupa dalar mellan dem. Den mest bemärkta av de här dalarna är San Francisco i norra centralmassivet på halvön. Paraguachoa, halvön i öster, formas av en bergskedja i nordlig-sydlig riktning från Porlamar till Cabo Negro. De högsta topparna är San Juan eller Cerro Grande (920 m) och El Copey (890 m).Christopher Columbus upptäckte Isla Margarita 1498 under sin tredje resa. Öborna, kallade Guaiqueries av spanjorerna, välkomnade spanjorerna med öppna armar omedvetna om att de senare skulle bli förslavade på grund av sina rikedomar. I vattnen utanför Coche och Cubagua fanns det pärlbankar med mängder av pärlor, som kom att stå för nästan en tredjedel av de rikedomar som skeppades över till Spanien från den Nya världen. På grund av de rikedomar som fanns på Margarita drabbades ön av sjörövare och flera fort uppfördes, varav flera finns kvar än idag. 1561 tillskansade sig Lope de Aguirre Margarita. Han var en ökänt våldsam och rebellisk Conquistador som höll öns invånare i ett grepp av terror tills han återvände till fastlandet i ett försök att erövra Panama från spanjorerna.Margarita räknas till den plats där frihetskriget mot spanjorerna startade 1789 och Margarita blev det första fria territoriet i Venezuela. Det var på Isla Margarita i Santa Ana som Simon Bolivar, senare kallad Befriaren, kröntes till general över frihetsarmén som gjorde slut på spanjorernas välde i den Nya världen. 

Porlamar ligger vid sydostkusten och är den största staden på ön med ca. 100 000 invånare. Staden är uppdelad två olika delar. Den gamla delen av staden med katedralen San Nicholas och parken Plaza Bolivar, med en staty av frihetskämpen Simon Bolivar. I den moderna östra delen av staden finns det mängder av butiker som säljer märkesvaror från hela världen. Det finns två stadsstränder och mängder av restauranger och kaféer.

Pampatar är en av de större städerna på Margarita med ca. 43  000 invånare (inom kommungränsen). Den har flera stränder och ett stort fort Castillo San Carlos Borromeo som byggdes mellan 1664 och 1684.

.